Veien til Sigdal

Kjell Tore Finnerud og Jan Midtskogen hadde et leserinnlegg i Bygdeposten den 11. mai 2017 om Rv 35, Norsk Transportplan(NTP) og avkjøringen for Fv 287 til Sigdal.

Veien til Sigdal

Som ventet har ikke Regjeringen prioritert ny R35 mellom Åmot og Hokksund i Nasjonal transportplan. Det er ikke engang satt av midler til videre planlegging. Hele prosjektet er skjøvet ut til etter 2040. Det har vært en kontinuerlig diskusjon om R-35 mellom Åmot og Hokksund siden 70-tallet. Vi var kanskje nærmere en løsning på 80-tallet enn det vi er i dag. Den gangen lå det alternative traser inne i kommuneplanene. Nå ligger det ingen trase.

En ny R-35 fra Åmot og Hokksund kan ikke ende opp i en rundkjøring ved Langebru. Trasevalget mellom Åmot og Hokksund henger sammen hva som velges av løsning av mellom Hokksund og Drammen. Hvilken trase skal velges mellom Hokksund og Mjøndalen. Alt dette henger sammen og er avgjørende for trasevalget mellom Åmot og Hokksund.

Avkjøringen til Sigdal og finansieringen av den har gjennom de siste 20-årene vært knyttet til ny R35 og bom mellom Åmot og Hokksund. Statens vegvesen har for øyeblikket ingen andre alternativer for påkobling av 287 fra Sigdal enn bru over Embretsfoss med tunnel fra Kjøreplassbrua eller ny bru fra Kongsfoss og til R35 ovenfor Åmot stasjon. Disse alternativene er uavhengig av trasevalget mellom Åmot og Hokksund.

Siden Regjeringen har skjøvet ny R-35 til en svært usikker visjon etter 2040, er det på tide å løsrive avkjøringen til Sigdal fra ny R-35. Vi kan ikke leve med trafikksituasjonen i Engerkrysset. Det hindrer en fornuftig sentrumsutvikling i Åmot, og det er en situasjon som hverken tungtransporten til og fra Sigdal eller de som bor i Åmot sentrum kan leve med.

Sigdal og Eggedal Arbeiderparti arrangerer stand ved Spar i Prestfoss lørdag 13. mai. Vi inviterer alle til å komme og gi uttrykk for hva de meiner om avkjøringen til Sigdal og sigdalsveiene generelt. De fleste veiene i Sigdal er fylkesveier. Bør kommunen overta vedlikeholdet av fylkesveiene i bygda med unntak av hovedveien.?

Kjell Tore Finnerud, gruppeleder i Arbeiderpartiet i SigdalJan Midtskogen, leder i Arbeiderpartiet i Sigdal